Program

Redo för den litauiska musikdagen i Stockholm?

 

Tillsammans med ambassadör för evenemanget Andrius Mamontovas kommer vi strax att bjuda in er till Norrmalmstorg, där en trevlig stämning välkomnar er till ett spännande musikprogram. Folkliga ljud tas direkt från Litauen av musikband “Kūjeliai ” (Hammare – på svenska) – med linneskjortor och etniska folkband – kommer de att storma som på en rock ‘n’ roll konsert. Konstnärer, hantverkare och artister från Litauen och Sverige kommer hjälpa er att lyfta höstlig humör. På plats kommer ni även hitta drakars verkstad för både ungdomar och vuxna.

 

14.00 – Officiell invigning:

Dras till bubbelpoolen av litauiska musik av “Gilė“, en mångsidig ensemble och resande klubb från Kaunas. Att följas av en musiker och sångare Vlada Dapkutė ⎸Soul Provider.

 

15.00 – Välkommen ord från ambassadör för evenemanget och gästerna.

Music Day kommer att fortsätta med Edita Sääf och hennes studio. Hedersgäst Arkadijus Vinokuras kommer att dela sina minnen och musik om de historiska händelserna. En mild anteckning kommer att fortsättas av en sångare Giedrė Naruševičiūtė.

 

Mer energi kommer att föras av:

Dansgrupp “Baltija” och “Gilė” etnografiskt program.

 

Halvvägs genom kvällen musikerna kommer att göra sina föreställningar:

Jolanta Budriutė och rock’n’roll rytmer klingande folk grupp “Kūjeliai“.

 

19:30 – Utgående händelse: Andrius Mamontovas‘ prestanda och färg dans av Vilija Vitkutė.

 

20.00 – The End.

 

Under evenemanget, kan du också bekanta sig med de litauiska konstnärer – Eglė och Esanti Naktiramė – och deras verk eller engagera sig i drakens verkstad. Representanter för det Turismdepartamentet kommer att berätta mer om Litauen och LT Big Brother laget presenterar mentorprogrammet .

 

Evenemanget är öppet och gratis för alla!

 

Vi ses på den Litauiska Musikdagen i Stockholm den 17 September 2016!

******************************************************************************

De drakar som är födda under den Litauiska musikdagen i Stockholm kommer att släppas ut i luften nästa dag, på söndag, den 18 September, kl. 14 i Gärdet.  Låt oss sätta otroliga storlek drakar gjorda av välkända litauiska konstnärer i luften tillsammans! Glöm inte att ta med picknick 😉